preloader

Τι νέο υπάρχει στο Google Analytics

Μια νέα γενιά του Google Analytics είναι εδώ για να σε βοηθήσει να ανταποκριθείς στις ανάγκες μέτρησης των δεδομένων σου. Aνακάλυψε πώς μπορείς να προετοιμάσεις την επιχείρησή σου, ξεκινώντας σήμερα με την πιο πρόσφατη εμπειρία του Google Analytics.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθεις:

 • Τα οφέλη και τα χαρακτηριστικά της πιο πρόσφατης εμπειρίας του Google Analytics
 • Πώς να παραμείνεις ενημερωμένος με ένα προϊόν που θα αλλάζει με την πάροδο του χρόνου.

Είτε ξεκινάς τώρα είτε είσαι έμπειρος επαγγελματίας, το GA4 διαθέτει τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να απελευθερώσεις πολύτιμα δεδομένα και να βοηθήσεις την επιχείρηση σου να μεγαλώσει

Γνώρισε το Google Analytics 4 (GA4)

Ανακάλυψε την τελευταία εμπειρία των Google Analytics με την ιδιότητα Google Analytics 4.

Με καινοτόμα χαρακτηριστικά και βελτιωμένη ευελιξία, αυτή η εμπειρία αντιπροσωπεύει το μέλλον των Analytics. Είτε μόλις ξεκινάς να χρησιμοποιείς το Analytics είτε το χρησιμοποιείς εδώ και χρόνια, αυτή η υποδομή μπορεί να ξεκλειδώσει πολύτιμες πληροφορίες για τον ιστότοπό σου, την εφαρμογή σου ή και τα δύο.

Οι ιδιότητες GA4 ήταν για λίγο γνωστές ως “ιδιότητες App + Web”. Η ονομασία άλλαξε για να αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι αυτός ο τύπος ιδιοκτησίας απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, όχι μόνο σε εκείνες που διαθέτουν και εφαρμογή και ιστότοπο. Μια ιδιότητα του Google Analytics είναι το σημείο όπου πηγαίνουν τα διαδικτυακά δεδομένα της εταιρείας σου για να υποβληθούν σε επεξεργασία.

Στο παρελθόν, υπήρχαν μόνο δύο είδη ιδιοτήτων: το Universal Analytics για τη μέτρηση των ιστότοπων και το Google Analytics for Firebase για τη μέτρηση της δραστηριότητας των εφαρμογών για κινητά. Τώρα, όμως, η ιδιότητα Google Analytics 4 μπορεί να συλλέγει και τους δύο τύπους δεδομένων. Αυτή η ιδιότητα σχεδιάστηκε για όλους τους χρήστες των Analytics: όσους έχουν μόνο έναν ιστότοπο και όσους έχουν μόνο μια εφαρμογή, καθώς και όσους έχουν και τα δύο και θέλουν να συνδυάσουν όλα τα δεδομένα τους σε ένα μέρος.

Τα οφέλη των ιδιοτήτων Google Analytics 4

Η επόμενη γενιά των Google Analytics έχει σχεδιαστεί για να κλιμακώνεται μαζί με την επιχείρησή σου και να μετρά σε όλες τις συσκευές και πλατφόρμες. Αυτό επιτρέπει στη στρατηγική μέτρησής σου να προσαρμόζεται σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο ψηφιακό περιβάλλον. Ενισχυμένο από τη μηχανική μάθηση, το Analytics παρέχει επίσης προβλέψεις που βοηθούν στη βελτίωση των προσπαθειών μάρκετινγκ που καταβάλλεις.

Ως μια πλατφόρμα με επίκεντρο το μέλλον και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αυτή η εμπειρία δημιουργήθηκε με γνώμονα τις ανάγκες της επιχείρησής σου. Δες μερικά από τα πλεονεκτήματα του τύπου ιδιοκτησίας GA4:

 • Κλίμακα της επιχείρησής σου: Μπορεί να μετρήσει, να ενοποιήσει και να αποδιπλασιάσει όλες τις αλληλεπιδράσεις που έχουν οι άνθρωποι με την εταιρεία σου σε όλες τις συσκευές και πλατφόρμες, δίνοντάς σου μια πλήρη, σχετική και έγκαιρη κατανόηση του ταξιδιού του πελάτη.
 • Υπεύθυνη, ανθεκτική μέτρηση: Επιτρέπει επιχειρηματικά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των χρηστών για προστασία της ιδιωτικής ζωής.
 • Αυτοματοποιεί την ανακάλυψη πληροφοριών: Χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση της Google για να διευκολύνει την αξιοποίηση της μεγαλύτερης δυνατής αξίας από τα δεδομένα σου.
 • Αποτελεσματική δράση για τα δεδομένα: Σου επιτρέπει να αναλαμβάνεις αποτελεσματικότερα δράση με βάση τα δεδομένα και τις γνώσεις σου για την επίτευξη μετρήσιμων αποτελεσμάτων μάρκετινγκ.

Πώς να ξεκινήσεις με το Google Analytics 4 Properties: Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεσαι στο ταξίδι σου στο Analytics, είναι προτιμότερο να ξεκινήσεις με τον πιο πρόσφατο τύπο ιδιότητας για να προετοιμάσεις την επιχείρησή σου για το μέλλον της μέτρησης. Η δημιουργία και η διαμόρφωση της νέας σου ιδιότητας σήμερα θα:

 • Δημιουργήσει ιστορικά δεδομένα: Αυτό καθιστά τη μελλοντική ανάλυση και αναφορά πιο ουσιαστική, καταγράφοντας περισσότερες τάσεις και πληροφορίες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
 • Πρόσβαση στις τελευταίες καινοτομίες: Μπορείς να επωφεληθείς άμεσα από τις πιο πρόσφατες καινοτομίες του Analytics, καθώς αυτές καθίστανται διαθέσιμες, για να αποκτήσεις νέες ισχυρές πληροφορίες από τα δεδομένα σου.

Ολοκληρωμένη Αναφορά

Όλο και περισσότερο, οι άνθρωποι περιμένουν να αλληλεπιδρούν με τις επιχειρήσεις με τον πιο βολικό γι’ αυτούς τρόπο – για παράδειγμα, ερευνώντας ένα προϊόν στο τηλέφωνό τους και αγοράζοντάς το αργότερα από τον υπολογιστή τους. Η κατανόηση αυτών των διαδρομών των χρηστών είναι ζωτικής σημασίας για να μπορείς να προβλέψεις τις ανάγκες των πελατών σου και να τους παρέχεις εξαιρετικές εμπειρίες. Αυτός είναι ο λόγος που η πιο πρόσφατη εμπειρία του Analytics έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται τις διάφορες ροές δεδομένων σου.

Πλήρης Αναφορά σε Όλες τις Συσκευές

Οι χρήστες συχνά αλλάζουν συσκευές ή προφίλ καθώς αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπό σου. Η πιο πρόσφατη εμπειρία του Analytics μπορεί να αποδιπλασιάσει τους χρήστες σε δεδομένα από διαφορετικές συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι το Analytics μπορεί να μετρήσει ένα ενιαίο ταξίδι χρήστη σε όλες τις συσκευές, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα διαθέσιμα αναγνωριστικά χρήστη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα δεδομένα εγγραφής της Google, να φέρεις το δικό σου αναγνωριστικό για τους εγγεγραμμένους χρήστες ή να χρησιμοποιήσεις και τα δύο απρόσκοπτα, και το Analytics θα επιλέγει πάντα την καλύτερη διαθέσιμη επιλογή για κάθε περίπτωση.

Ενοποιημένες Αναφορές Web και Εφαρμογών

Η πιο πρόσφατη εμπειρία του Analytics μπορεί να προσθέσει αξία στην επιχείρησή σου, είτε έχεις μόνο έναν ιστότοπο είτε μόνο μια εφαρμογή. Αλλά αν έχεις και τα δύο, μπορεί να σου δώσει εικόνα για τις διαδρομές μεταξύ διαφορετικών πλατφορμών. Αυτή η εμπειρία σου επιτρέπει να μετράς εφαρμογές και ιστότοπους μαζί σε όλες τις αναφορές για πρώτη φορά στο Analytics.

Εν κατακλείδι, ο τύπος ιδιότητας GA4 είναι η επόμενη γενιά των Google Analytics, σχεδιασμένη για να κλιμακώνεται με την επιχείρησή σου και να μετρά σε όλες τις συσκευές και πλατφόρμες.

Ξεκίνησε σήμερα την δραστηριότητα σου με τις ιδιότητες GA4 για να παραμείνεις ενήμερος με ένα προϊόν που θα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, εξασφαλίζοντας ότι θα μπορείς να επωφεληθείς πλήρως από τα ισχυρά χαρακτηριστικά και τις καινοτομίες του.

Πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε σήμερα?

  Related Post

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *