preloader

Elephanducky.gr

Στη Media Hive, είμαστε υπερήφανοι για την παροχή λύσεων ψηφιακού μάρκετινγκ που ανταποκρίνονται με ακρίβεια και αποδοτικότητα στις ανάγκες των πελατών μας.

Ένα από τα πρόσφατα έργα μας καταδεικνύει την ικανότητά μας να λανσάρουμε γρήγορα και αποτελεσματικά ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό κατάστημα σε λιγότερο από 60 ημέρες, μειώνοντας σημαντικά το κόστος διαφημίσεων και βελτιώνοντας όλους τους δείκτες μετατροπής. Αυτή η μελέτη περίπτωσης αναλύει τις τεχνικές πτυχές και τους βασικούς δείκτες απόδοσης (KPIs) που υποστήριξαν την επιτυχία μας.

 

Elephanducky.gr Ενα σύγχρονο E-Commerce Κατάστημα σε λιγότερο από 60 Ημέρες

Επισκόπηση Έργου

Ο πελάτης μας, μια μεσαίου μεγέθους λιανική επιχείρηση, μας προσέγγισε με την ανάγκη να ανανεώσει την παρωχημένη πλατφόρμα e-commerce που διέθετε. Οι στόχοι τους ήταν σαφείς: να εκσυγχρονίσουν την εμπειρία χρήστη, να βελτιώσουν την απόδοση του ιστότοπου και να μειώσουν το συνολικό κόστος απόκτησης πελατών. Ξεκινήσαμε με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργου που περιλάμβανε σχεδιασμό UX/UI, μεταφορά πλατφόρμας, βελτιστοποίηση SEO και ολοκληρωμένες στρατηγικές μάρκετινγκ.

Τεχνική Εκτέλεση

1. Μεταφορά Πλατφόρμας και Ανάπτυξη: Ξεκινήσαμε το έργο με λεπτομερή ανάλυση της υπάρχουσας πλατφόρμας του πελάτη, εντοπίζοντας σημεία συμφόρησης και πεδία βελτίωσης. Επιλέξαμε τη μεταφορά του ιστότοπου στην πλατφόρμα WordPress WooCommerce λόγω της ευελιξίας, της κλιμακωτότητας και του εκτεταμένου οικοσυστήματος πρόσθετων.

 • Ανάπτυξη Προσαρμοσμένου Θέματος: Αναπτύξαμε ένα προσαρμοσμένο, ευέλικτο θέμα προσαρμοσμένο στην εταιρική ταυτότητα του πελάτη, εξασφαλίζοντας βέλτιστη απόδοση σε όλες τις συσκευές.
 • API Ενσωματώσεις: Κύριες ενσωματώσεις περιλάμβαναν πύλες πληρωμών, CRM συστήματα και λογισμικό διαχείρισης αποθεμάτων, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη λειτουργία και ροή δεδομένων.
 • Βελτιστοποίηση Απόδοσης: Χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως lazy loading, συμπίεση εικόνων και caching, βελτιώσαμε σημαντικά τους χρόνους φόρτωσης σελίδων.

2. Σχεδιασμός UX/UI: Η ομάδα σχεδιασμού μας εστίασε στη δημιουργία μιας διαισθητικής και ελκυστικής εμπειρίας χρήστη. Με τη διεξαγωγή έρευνας χρηστών και δοκιμών A/B, βελτιώσαμε τη διάταξη του ιστότοπου, την πλοήγηση και τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς για να ελαχιστοποιήσουμε τις τριβές και να αυξήσουμε την ικανοποίηση των χρηστών.

 • Heatmaps και Analytics: Εργαλεία όπως το Hotjar και το Google Analytics παρείχαν πληροφορίες για τη συμπεριφορά των χρηστών, επιτρέποντάς μας να λαμβάνουμε αποφάσεις σχεδίασης βάσει δεδομένων.
 • Βελτιστοποίηση για Κινητά: Με την επισκεψιμότητα από κινητές συσκευές να ανέρχεται σε πάνω από 50% των επισκεπτών του πελάτη, δώσαμε προτεραιότητα σε μια προσέγγιση σχεδιασμού που να ευνοεί πρώτα τα κινητά.

3. Στρατηγική SEO και Περιεχόμενο: Για να αυξήσουμε την οργανική κίνηση και να βελτιώσουμε την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης, εφαρμόσαμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική SEO που περιλάμβανε έρευνα λέξεων-κλειδιών, βελτιστοποίηση on-page και μάρκετινγκ περιεχομένου.

 • Βελτιστοποίηση Λέξεων-κλειδιών: Στοχεύσαμε σε λέξεις-κλειδιά υψηλής πρόθεσης που σχετίζονται με τα προϊόντα του πελάτη, εξασφαλίζοντας ότι κάθε σελίδα ήταν βελτιστοποιημένη για τις μηχανές αναζήτησης.
 • Δημιουργία Περιεχομένου: Η ομάδα μας δημιούργησε ποιοτικά άρθρα στο blog, περιγραφές προϊόντων και σελίδες προορισμού που απαντούσαν στις ερωτήσεις των χρηστών και προωθούσαν τις προσφορές του πελάτη.

4. Ολοκληρωμένες Εκστρατείες Μάρκετινγκ: Για να μεγιστοποιήσουμε την απήχηση και την αποτελεσματικότητα του νέου καταστήματος, λανσάραμε ολοκληρωμένες εκστρατείες μάρκετινγκ σε πολλαπλά κανάλια.

 • Email Marketing: Δημιουργήσαμε εξατομικευμένες καμπάνιες email για να επανασυνδέσουμε υπάρχοντες πελάτες και να προσελκύσουμε νέους, αξιοποιώντας τη στόχευση και την αυτοματοποίηση.
 • Διαφήμιση στα Social Media: Τρέξαμε στοχευμένες διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το Facebook και το Instagram, χρησιμοποιώντας προηγμένες επιλογές στόχευσης για να προσεγγίσουμε τα πιο σχετικά κοινά.
 • Google Ads: Οι καμπάνιες PPC μας ήταν βελτιστοποιημένες με ακριβή στόχευση και στρατηγικές επαναστόχευσης, μειώνοντας το κόστος ανά κλικ (CPC) και αυξάνοντας την απόδοση επένδυσης στις διαφημίσεις (ROAS).

Βασικοί Δείκτες Απόδοσης (KPIs)

Η επιτυχία αυτού του έργου μετρήθηκε μέσω μιας ποικιλίας KPIs, όλοι εκ των οποίων έδειξαν σημαντικές βελτιώσεις:

 • Κόστος Απόκτησης Πελατών (CPA): Μέσω της βελτιστοποίησης της διαφημιστικής δαπάνης και των στρατηγικών στόχευσης, πετύχαμε μείωση του CPA κατά 30%.
 • Ποσοστό Μετατροπής: Ο νέος σχεδιασμός του ιστότοπου και η βελτιωμένη εμπειρία χρήστη οδήγησαν σε αύξηση του ποσοστού μετατροπής κατά 25%.
 • Μέση Αξία Παραγγελίας (AOV): Στρατηγικές upselling και cross-selling οδήγησαν σε αύξηση του AOV κατά 15%.
 • Χρόνος Φόρτωσης Σελίδας: Μέσω της βελτιστοποίησης της απόδοσης, μειώσαμε τους χρόνους φόρτωσης σελίδων κατά 50%, μειώνοντας τα ποσοστά εγκατάλειψης και αυξάνοντας την ικανοποίηση των χρηστών.
 • Οργανική Κίνηση: Οι προσπάθειές μας για SEO οδήγησαν σε αύξηση της οργανικής κίνησης κατά 40% εντός των πρώτων δύο μηνών μετά το λανσάρισμα.
 • Ποσοστό Διατήρησης Πελατών: Η βελτιωμένη εμπειρία πελάτη και οι εξατομικευμένες στρατηγικές μάρκετινγκ αύξησαν το ποσοστό διατήρησης πελατών κατά 20%.

Συμπέρασμα

Αυτό το έργο αποτελεί παράδειγμα της δέσμευσης της Media Hive να παρέχει υψηλής ποιότητας, έγκαιρες ψηφιακές λύσεις που οδηγούν σε μετρήσιμα αποτελέσματα. Αξιοποιώντας την αιχμή της τεχνολογίας, τις στρατηγικές βάσει δεδομένων και την εις βάθος κατανόηση των αναγκών του πελάτη μας, καταφέραμε να λανσάρουμε με επιτυχία ένα σύγχρονο e-commerce κατάστημα σε λιγότερο από 60 ημέρες. Το αποτέλεσμα δεν ήταν μόνο ένας οπτικά ελκυστικός και υψηλής απόδοσης ιστότοπος, αλλά και σημαντική εξοικονόμηση κόστους και βελτίωση των ποσοστών μετατροπής, εδραιώνοντας τη θέση του πελάτη μας στην ανταγωνιστική αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε;

Είμαστε εδώ για να σου παρέχουμε την τεχνογνωσία και την υποστήριξή μας. Ενημέρωσε μας για το πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε να επιτύχεις τους στόχους σου ή να λύσουμε απορίες σου σε ότι έχει σχέση με το digital marketing.

  Υπηρεσίες Digital Marketing